WAT IS REMARKETING?

Dat potentiële klanten niet direct totdat aanschaffen overheen gaan doodop je website, schenkkan met tal factoren te vervaardiging hebben. Het bestaat natuurlijk zonde dat vele opzoeken doodmoe jou website noch leiden tot conversies.

Oplossing? Remarketing!

Remarketing, zowel bron retargeting verwoord, bestaat eentje online marketing methode waarmee jouw eerdere bezoekers van je site weer benaderd met gerichte beeld-, geschrevene- of videoadvertenties. Voor de meeste websites converteert nog geen 2% van den gas belang het eerste bezoek. Met andere woorden; onderbeen 2% van je potentiële klanten gaat daadwerkelijk over totdat acquisitie. Remarketing bestaan een advertentiemethode om jou in helpen den overgebleven 98% te verwisselen om middel van ie exposeren van gerichte advertenties.

Update: november 2019

Hoe werkt remarketing?
De bekendste conditie van retargeting bestaat Google remarketing (Adwords remarketing). Deze campagnes schaakstukverplaatsing je doodop ter Google AdWords plus wordt vertoond te ie Google Display Netwerk (GDN). Er komen maar steeds meer aanbieders belang, dus ie is ook eventueel dat je ie tegenkomt ter andere partijen hierbinnen Holland en internationaal.

Om ter opstarten plaats je een remarketingtag op iedere bladzijde van jou webstek. Dit bestaan een klein codefragment, zowel waterbron remarketing pixel verwoord. Met behulp van een (legale) cookie wordt jou bezoekers voor ene overwegen in een remarketinglijst plaatsen. Zo kent jij provider exact aan wie de advertenties moeten worden vertoond.

Retargeting – google remarketing – 2bfound
Schematische impressie van een remarketing campagne

Gericht adverteren
Het interessante van deze lijsten is dat jou onwel hartenlust vermag segmenteren. Dit houdt te dat jij verschillende doelgroepen kan vervaardigen op ondergrond van gedrag. Een twee veel voorkomende use cases:

Benader gas gebaseerd doodmoe welke producten ze bekeken
Je tegoed een webshop diegene verschillende producten verkoopt, bijvoorbeeld televisies, stereo’s plusteken koptelefoons. Vrijwel alle kopers oriënteren aanvankelijk bij verschillende aanbieders. Remarketing vormen het denkbaar vanwege beeldadvertenties te vergroot inclusief precies den producten goedje de museumbezoeker interesse te heeft getoond. Zo blijf jij zichtbaar tijdens de zoektocht plusteken is den kans groter dat den mededeling ooit belang jou worden gesloten.

Benader bezoekers diegene producten in de winkelwagen hadden niettemin deze nog niet gekocht bezitten
Iemand haakte net voltooid op het hekkensluiter ogenblik van den verkoopfase; den betaling. Wellicht vond hij of kantkloswerk de totaalprijs sowieso in hoog. Remarketing evolueren het eventueel diegene gerichte advertenties te tentoonstellen met bijvoorbeeld kortingen sneetje den relevante producten.

Benader bezoekers die alreeds eens wat gekocht bezitten
Breng jouw producten onder de aandacht gewichtigheid klanten die reeds ooit wat gekocht hebben. Als iemand klaargemaakt wasgoed winterkleren te verkrijgen doodmoe jij kleren webshop, dan existentie den waarschijnlijkheid vitaal dat hij van de zomer opnieuw nieuwe kleren nodig eigendom. Hij bezit louter nét dat steuntje ter de kam nodig. Door remedie van remarketing vermag jouw dit klant ter den juiste wending lijnen.

Niet uitsluitend snijwond webshops
Bovenstaande voorbeelden zijn gestructureerd doodop e-commerce. Maar ook snee zakelijke dienstverleners, reisorganisaties, makelaars en echt allemaal die online leads plus sales genereert vermag remarketing zin insluiten. Vooral sneetje producten of kerkdiensten waarbij veel wordt vergeleken (grote aankopen, vakanties, kleren, zakelijke diensten).

Door jou lijsten inderdaad in segmenteren en na in denken doodmoe welke info ieder segment zit te bewakers, krijgt jou websitebezoeker relevante advertenties op ie juiste uur te bewonderen. Hierdoor zijn de effectiviteit van remarketing campagnes ene gewichtstuk hoger dan bij reguliere targeting.

Remarketing irritant?
Met die inpasbaarheid valt of staat den campagne zowel meteen. Niets wekt immers meer ergernis doodop bij internetters dan wekenlang overal achtervolgd worden doorheen de schoenen die ze allang bezitten gekocht. Dit handelen weinig goeds voor je merknaam. Subtiliteit en jij data wasgoed toepassen zijn daarom van vitaal belang belang ie opzetten van ene remarketing campagne. Is ene bezoeker geconverteerd? Dan moet den gekochte producten niet meer verschijnen. Heeft de museumbezoeker producten doodop eentje wishlist gezet? Benader hem dan argeloos ene paar inweken onlangs met een aanbieding. En wanneer iemand argeloos een x tal impressies geen interesse bezit getoond, zorg dan dat deze wezen even noch meer worden benaderd. Het beperken van de weergavefrequentie (frequency caps) plus ie bepalen van den juiste lidmaatschapsduur van ene register mens hierbij essentieel.

Welke ontwikkelen van retargeting wezen er?
Remarketing kun jou op ene veel fatsoen toepassen. Er wezen verschillende kanalen die retargeting wellicht maken.

Google Ads remarketing (Google Display Network)
Eerder te dit artikel bestaat er gesproken over remarketing langs Google. Je plaatst eentje remarketing tag op iedere pagina van den website door je bezoekers vervolgens in segmenteren. Deze bezoekers wordt hierna weer benaderd langs ie Google Display Netwerk. Dit Display Netwerk existentie be duo miljoen websites en meer dan 650.000 apps waar jouw advertenties kunnen wordt getoond. In ie Display Netwerk vermag dit door remedie van beeld- en tekstadvertenties. Wij raden sterk aan wegens beeldadvertenties te benutten. Deze vallen voordien doodmoe plusteken kunnen ie verhaal van jouw website beter verklappen.

Dynamische remarketing
Dynamische remarketing ter Google is een schrede verder dan de normale remarketing. Hiermee volg je exact wat de bezoekers doodop je website doen plus welke pagina’s zij bezoeken. Dynamische remarketing toont immers het product / de producten diegene ingevolge den bezoekers mens bekeken.

Wanneer jouw een groot aanbod aan kleding doodmoe jij website aanbiedt en jouw klant bezitting eentje specifiek kledingmerk bekeken, dan noot jou deze klant ene advertentie inclusief erin dat specifieke merk. Hiermee trigger jouw eerdere gas om opnieuw jij website te bezoeken plus tot koop over te gaan.

De hierboven genoemde conditie van remarketing doet deze doodop merkniveau. Handig doorheen in te leggen boterham bijvoorbeeld winkelmandverlaters.

Remarketinglijsten snee zoekadvertenties (RLSA)
Remarketinglijsten snee zoekadvertenties (RLSA) bestaan ook ene handige functie te Google. Hierbij kan jouw mensen toenaderen die jou website hoewel ooit bezitten bezocht met tekstadvertenties. Ook kun je biedingen aankunnen snee diegene gas plusteken RLSA-lijsten bijdoen aan jouw campagnes, waarbij je een hoger bod vermag instellen.

Het onderscheid inclusief ie Google Display Network zijn dat jouw den doelgroep alhoewel niet bereikt vanwege ie presenteren van advertenties doodmoe andere websites (display), maar door advertenties in etaleren wanneer bezoekers afzoeken binnen de zoekmachine van Google (search). Via deze achterwege worden zoekadvertenties getoond aan dit gas wanneer zij zoekopdrachten importeren binnenshuis Google afzoeken.

YouTube remarketing
Om retargeting ter YouTube te in inleggen zijn het noodzakelijk jou Google AdWords-account ter koppelen aan ie YouTube-account. Het meevaller van retargeting via YouTube zijn dat ene persoon noch doodmoe je website hoeft ter zijn geweest. Op het moment dat een wezen enige vorm van interactie ondergaat inclusief jij YouTube-account, kan deze worden gesegmenteerd, mits jij dat instelt. Zo kunnen personen wordt geretarget wanneer ze zich abonneren doodop je account, ene video ‘liken’ / antwoorden of eentje video (gedeeltelijk) hebben bekeken.

YouTube remarketing bestaan logisch zowel te ter zetten wanneer personen jij webstek wél hebben bezocht.

Facebook remarketing
Net indien gewichtigheid remarketing langs Google existentie ie conventie van eentje Pixel noodzakelijk boterham Facebook remarketing. Je raadt het reeds, den Facebook Pixel. Na ie kwalificeren van de pixel doodmoe jou website bestaat ie eventueel doorheen gas te retargeten langs Facebook. Maar niet alleen Facebook; zowel ter Instagram. Instagram is immers een portie van Facebook.

LinkedIn remarketing
LinkedIn retargeting zijn ook eventueel plus ook hierbij zijn eentje pixel nodig. Deze brandend ook put de Insight tag. Toon advertenties aan LinkedIn gas die jouw website bezitten bezocht. Met name snee den zakelijke bedrijfstak en business 2 business bestaat deze een aan ter raden conditie van remarketing.

Waarom remarketing?
Zoals vroeger besproken, kunnen er informatiebron 100 redenen mens waarom gas doodmoe jij webstek niet meteen overgaan behaald. Wellicht zitten kantkloswerk nog ter de oriëntatiefase plus bezoeken kant zowel verschillende websites van concurrenten om info doodmoe in handelen. Of zijkant worden afgeleid onderbrak factoren van buitenaf. Denk hierbij aan: den touringcar diegene netwerken komt knallen, ie opeten watten aanbrandt of de bel die gaat. Er wezen dus genoeg redenen in overpeinzen waarom jou websitebezoekers noch overgaan totdat mededeling.

En daarom bestaan remarketing zonet belangrijk. Remarketing existentie zo adequaat doordat jouw advertentiebudget schattig wordt uitgegeven aan een geïnteresseerd gehoor dat bekend bestaan met je merknaam. Je schiet dus noch met hagelsteen doodmoe ene vage doelgroep, nochtans bereikt geïnteresseerde personen inclusief eentje relevante annoncering doodmoe ie juiste ogenblik.

Wordstream merkt dat de conversiepercentages opstijgen wanneer gebruikers een advertentie binnen remarketingcampagnes staren. Wanneer mensen jij annoncering alhoewel eentje twee keer bezitten waargenomen plus hier op knellen, geven deze een dubbele mogelijkheid dat kant tot verkrijging overgaan. Daarnaast is adverteren via remarketing over ie generaal eentje kanon goedkoper vergelijken met gewend promoten. De remarketingklikken bij Google Display plusteken Social Media kunnen soms 2 totdat 100 keer minder kosten dan bij Google search.

Aan de slag met remarketing?
Meer weten overheen/of diaken nodig gewichtigheid het inrichten van remarketing? Neem dan contact doodop inclusief 2Bfound en we helpen jouw strijd doodmoe te inleggen plusteken dit te toelaten renderen. Het formuleren van een remarketing strategie zijn belangrijk voor jij begint. Het zijn immers essentieel dat de doelgroep die worden geretarget de juiste boodschap ontvangt. Wanneer een consument eentje product heeft aangeschaft wil jou die persoon noch nogmaals benaderen inclusief dat product. Dat wekt ge nochtans irritaties op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *