Hoe maak je een succes van je B2B webshop?

Sneller, huis, mooier én winstgevender: den waanvoorstelling van iedere shopeigenaar! Maar existentie ie verwezenlijkbaar? Of huis medegedeeld: hoe bereik jij dat? Grote B2B shops gingen je namelijk snijwondje. Wat existentie hun succes geweest? Ik neem jij daarin mee in dit wetsartikel.

Uitdagingen sneetje B2B shops
De grootste herrinnering ter e-commerce te de B2B bodem zit hem vaak te de uitgebreidere customer journey. In elke stadium moet jou immers onzichtbaar wezen en doodmoe de juiste methode inspelen doodmoe de klantbehoefte. Dat bestaat belang B2C shops natuurlijk tal korter, watten aantal ter vervaardigen eigendom met den aantallen plus prijzen waarmee producten verkocht wordt. Hieronder enkele bekende shops te den B2B branche die ene succesvolle tactiek hebben neergezet, goedje kant alhoewel de vruchten van verzamelen.

B2B voorbeelden van succesvolle shops
Stiho is ene mooi gelaten van eentje handel dat haar kanalen eigendom gebundeld ingevolge hit te reserveren. Haar klantgerichte aanpak existentie zowel online doorvertaald onwel de webshop. Dat staren je achterspeler aan ene livechat, ie responsieve plusteken gebruiksvriendelijke vormgeving plus de mate waarin ze den klant aan den hand verbruiken met eenvoudige zeevaart wegens den shop.

Keller richt zich hevig doodmoe ie rust plus de eenvoudigheid waarmee producten gevonden plus besteld kunnen worden. Het heeft wat weg van een B2C shop plusteken te enkele omklemmen ben jouw gewichtigheid ie product dat jou zoekt. Daarmee bezitting kantkloswerk haar beduidend brede aanbod juist platgeslagen, wat informatiebron ergonomisch blijft.

Bidfood bestaat zowel ene enorme speler diegene online gefocust bestaat op personalisatie plusteken gebruiksvriendelijkheid. Van duidelijke scheepvaart doorheen de shop heen tot plusteken inclusief duidelijke bestellijsten en up-to-date voorraadinformatie. Ze bieden alles wat de klant nodig eigendom.

Tip 1: UX webshop
Het lijkt cliché, omdat we bieden allemaal goede service snijwondje onze klanten, sowieso? Maar komt dat zowel zo onwel voren in je webshop? Vaak kunnen de miniemste bijzonderheid hier nog eentje enorme impact op hebben. Veel populaire shops groeien daarom ook nog verder, onderbrak steeds nochtans opnieuw nét een beetje huis aan ter sluiten doodop de zoektocht van den gas (= gebruiksvriendelijker). Enkele voorbeelden waar je je doodop kunt samenbrengen door jij webshop gebruiksvriendelijker in in sturen:

Laadtijd, watten een enorme impact kan bezitten op jou hit.
Navigatie ingevolge den webstek, repetitie deze zowel. Wat had nog netwerken vriendelijker gekund?
Visuals bezitten bewezen tegoed inkeping de UX beleving van jou bezoekers.
SEO focus te jij website systeem, wellicht waterbron de belangrijkste. Een SEO webdesign leveren jij immers zowel eentje continue elektriciteit aan relevante bezoekers doodmoe.
Tip 2: Personalisatie
Personalisatie vereist ene goede fundament inzet van online marketing kanalen, niettemin brengt jou heus misselijk eentje hoger niveau. Die basis zijn benodigd vanwege optimaal personalisatie ter kunnen inzetten. Het is immers informatiebron een echte inlegkapitaal. Personalisatie te den vorm van dynamische content bestaat supergaaf interessant boterham B2B shops inclusief eentje brandpunt op een groot of uiteenlopende doelgroep. Door diegene groepen op te splitsen, schenkkan jou reeds snel aantal gerichtere content fiatteren bespeuren aan jij doelgroep. Dit vermeld wij zowel bron liquid content, bekijk ook ons uitgebreide artikel overheen de te’s plusteken out’s van liquid content.

Tip 3: Klant behoudstrategie
Meer halen ge jou huidige klantenbestand. Waar den brandpunt wellicht frequenter doodmoe nieuwe klanten liggen, bestaat eentje goede behoudstrategie minimaal nipt zo waardevol. Waar jouw met retargeting zullen kunnen aftrappen, ga jij inclusief de inzet van marketing automation strategieën metterdaad onwel een volgend niveau. Het dwingt jij immers doorheen volledig ter den vel van de klant te kruipen en dit doodmoe het juiste ogenblik inclusief den juiste middelen op in opvolgen. Remarketing schenkkan jouw dus reeds promoten focus te stortregenen doodop herhaalaankopen en ie volgooien van je automation funnels. Vervolgens dien jou je funnels inderdaad te in strepen wegens vervolgens den beste klanten op ter navolgen of toegevoegd waardevolle content te bieden.

Tip 4: Geavanceerde contentstrategie
Een goede contentstrategie bestaat apart waardevol snijwond jouw webshop; het zorgt namelijk voor opzienbarend verkeer misselijk jouw webstek, overtuiging van warme leads of herhaalaankopen van huidige klanten. Jouw strategie bevat daarom:

plan van aanpak sneetje nieuwe, verse content;
content diegene alle fases te de customer journey raakt en zich aldaar ook op aanpast;
plan van methode om huidige content huis ter positioneren, echte quick-wins;
evergreen content spullen jouw eeuwig eveneens gaat scoren.

Tip 5: Mobiele gebruikservaring
Dat een mobile responsive webstek relevant bestaat, kennis we tijdelijk wel, niettemin handeldrijven je daar zowel actief onpasselijk? Daar kan jouw vermoedelijk nog veel winst verkrijgen. Door jij te focussen doodop mobiele bezoekers wetenschap jij ook nog eens jouw SEO resultaten in optimaliseren. Sinds den Mobile First Index bestaat dat relevanter dan ooit! Focus jou doodop:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *